Tuesday, 29 June 2010

tools school roll




Tool school roll lah plak..ni anak jantan saya nak ..siap request each slot tuh untuk letak perkakas dia. Dah lama sangat dia mintak, tapi tulah buat orang nye order dulu, sendirinya kendian..rasanye memang resmi si tukang.. buat orang nye, sendiri tak merasa gak..at last kedai jugak sudahnye..

Panas gak telinga ngan kerenah dia, lagi pong semalam result periksa kuar. Kira hadiah lah nih!! Semoga dapat capai ke tahap mumtaz..


Dah terbukak camni le rupenye. Kainnye tema kereta so ada jalanraya disitu, guna felt tapi seme jahit mesin..tak dak jahit tangan..cepat sikit siap..Alif nak letak kaler pencil, gam, dll


Saya guna benda nih..hole stopper  senang nak guna..

pad purse vs tissue case

pad purse bila di buka

Ha..ha..berguna dak 'pad purse' nih?..

Dialog A:  (baca cam Sally Upin ipin) Dulu kan bila period je jenuh nak sorok pad.. bubuh dalam poket baju sekolah pun cover habis, siap pakai bodyguard bila ke toilet.Tulah budak2 lelaki nih suka usik i! ish malu sungguh..

Dialog B: "Sekarang tidak lagi, memperkenaikan pad purse "(baca dlm nada iklan kat TV)..kita buleh jugak letak tisu kat sebelah kiri..Tanpa rasa malu atau segan silu..Bawa ia dengan bangga..cantik dan bergaya.

Wah!! wah!!  kih..kih..lawak-lawak, sendili bikin iklan ma..

*Tengah cari, buat, try benda2 jahitan keras tangan nak juai-juai jugak kat sinilah..nak joint depa2 yang berjaya berniaga secara online..Tapi tak reti nak buat kedai lagi..lagi pong sy ada 'masa.elah' (dialog labu-labi) untuk letak harga..kena tanya pakar jugak ..jadi cuba2 ber blogging dulu..test market tengok!!

Mai-mai kita usha (dialog masa kat T.I penang ) ....


nih.. bila pad purse ni dikatupkan (suke guna bahasa kampong sbb sy orang kampong) .

Ada sulam applique disitu. Mesin sulam mc300e juga buleh buat applique. Saya sukee..applique jugak. Suka tengok mmbellishment dari felt tapi tak dak kesabaran nk buat lagu tuh, kena jahit tangan..guna mesin je lah..tekan-tekan aje..Nah siap

Monday, 28 June 2010

crayon beg

caryon bag/doodles purse

Sy memang suka ngan crayon roll ni. Kat blog sini ada jual pencilroll. Support handmade's product

Hajat hati nak wat le untuk anak2 saya; it's a fun project.,bila anak2 involved. ;Nadhirah baru 4 tahun, suka mengaler guna crayon. Jadi saya buatkan crayon bg nih untuk dia.. (Kredit to Mandy for her great idea. This is her very own pattern, ) 

Dia nak kain gambar mickey mouse. Ada pun1m aje!! Berebut ngan dia kain ni, coz sy pun nk kain ni gak, nak wat roll untuk perkakas jahitan jugak. Sbb ada gambar pincushion kat situ. Memang sesuai le temanye..

Apakan daya..ikut je. Punya sukeee bila dah siap jahit.Tapi ada masalah lah plak bila Dhia bukak je crayon bag nih..berteraburrr crayon tu jatuh..So....



i bega2 sikit design asal nih jadi lagu nih!! Ini versi saya..walah..ada pentup crayon gitu.

Boleh wat jual dak?..rasa2 ada market ke? Untuk bebudak tadika sesuai kot, ceh.. wah..bawak ala-ala handbag gitu p tadika..ha-ha comel, comel!!

Sunday, 27 June 2010

introducing 'tote bag Melody'






tote bag MELODY

Hari ni saya dapat wat 2 tote bag nih. Simple je bag ni sama cam tote bag yg saya wat dalam entry dulu2. Untuk Anis dan Sofia..Kebarangkalian nak kena curi tuh jauh le sbb dah tertera sulam nama empunye.. 'Besar Punya'..(teringat dulu SPM ,mathematik - 'kebarangkalian' nih)

Khas nak letak homework je..senang katanya..taklah bercampur ngan buku lain..



Kat dalam ada satu poket jeh..Koleksi beg saya nih nak kena bagi nama lah..senang nak detact nanti, so saya namakan beg nih Melody . clap..clap..clap kih..kih..kih


image ana#2 (versi muslimah)

Diorang mintak gambar girl A+ tapi nak yang bertudung maka..nih lah dia saya digitize, copy n paste..gambar ori ambil kat sini

girl A+  *berlagak je rupenye skor A+  -Bravo

Saturday, 26 June 2010

logo sulaman JAGUH






i'm using crystal eye je..cepat tapi blur..

Lamanya nak buleh start kerja ..Ni lah penangan bercuti lama2. Terlebih vitamin 'M' (aka malas)
Bila dah kena ketuk baru terjaga..Cam pahat ngan penukul lah nih..Dah start enjin tak pa dah..Tapi kerja2 yang K.I.V sebelum cuti dh jadi double trouble lah bila yg baru pun muncul..Tu lah..sendiri mau ingat lah.

Ok..Logo ni saya hadap dari pagi jam 8 sampai  la ni jam 7. Kalau nak buat sat ja. Lagipun harini cuti. Masa ada paaannnnjangg...so SIAP..ehah!! Ready to email to Ena..
logo 'JAGUH' untuk ena lagi..Terima kasih ena.



nih image nyee...original, b4 saya digitize..kaler hitam, tapi sy stitch kaler biru benang cap d****..baru cantik compare to benang cap s****. Hai..puaslah jugak nak dpt stitch yg cantik nih..ni le cabaran wat logo nih nak try , nak cuba, nak test..baru bley bagi kat diorang..Sy nih budak baru belajar..*budak*?? he..he..mak budak dah!! Lain le Pro..Sy nih Semi Pro pun lum lagi..capai..Mahap le ye..;P

sokong Argentina..bling..bling..zzz...zzz..zzzz

Wednesday, 2 June 2010

Tuesday, 1 June 2010

anak muslim#2


La ni..bebudak sekolah request gambar2 bertudung lah plak. Ate.. teman kenalah digitize gambor ni ikut kehendak deme. Tak leh le nak free download lagi, rassenye tak ade. Kalau ade, teman cari.!Tapi ambik masa le sikit nak membuatnye..sabor ye..

Ni le projek teman yang ngelast untuk bulan ni..Seghonoknyee..dapat le teman rilexxx.. teman nak pegi me'nurun' kat Pulau Redang cuti sekolah ni..Kejap je..3hari 2malam. ee..mike weh!! tak sabor rasenye..x pernah sampai pulau ni..ape rupenye..Pulau Perhentian teman dah pegi, Pulau Pinang tok sah cherite le.. tempat jatuh lagi dikenang..

**@@##  eh! eh! tetiba keluor telo 'Perak' ni pasal  @_@..hik..hik..seghonok sangat le tu..!!